måndag 17 mars 2008

Vitvaror

Nu närmar det sig husleverans och det börjar bli dags att bestämma sig för vilka vitvaror vi vill ha i kök o tvätt. Vi har tidigare tittat en del och vacklat lite mellan Siemens, Bosch och Husqvarna. Vi är sugna på att ha alla köksmaskinerna i samma märke, möjligtvis annan diskmaskin eftersom den ändå är helintegrerad. Fläkt får vi oxå välja ett annant märke, dels eftersom dessa märken inte gör så många fläktar och dels för att vi ska ha frihängande, vilket begränsar valen något. Idag var vi runt och kikade lite och det ser ut som det lutar åt Husqvarna för köksmaskinerna, dels för att deras breda induktionshäll är såå snygg och dels för att man märker skillnad i kvalité på Husqvarna och exempelvis ElektroHelios eller UPO. Gällande fläkt så lutar det åt en Franke opal eller tube och i tvättstugan blir det nog Siemens tvättmaskin och kondenstumlare. Det verkar oxå som att vi ska kunna hålla vår budget gällande vitvaror, vilket vi inte riktigt hade trott, men det bådar gott!




2 kommentarer:

lkarlsson sa...

Hejsan, Vilket trevligt hus ni bygger. Gillar också den genomtänka planlösningen. Hur lade ni upp budgeten för varje del, skulle vara jättekul att får reda på hur ni tänkt med badrum, vitvaror etc?

Hur gjorde ni med 3skikts väggarna, valde ni det sedan. HAr hört att det ska vara jättebra.
mvh
Anneli och Lars

Helen och Andreas sa...

Hej Lars,
Ja vi har en budget uppdelad på olika delar, de stora puckarna är schakt o grund, el, VVS, invändiga snickerier, värmesystem, materialsats, kök o bad. Hur vi lade upp den är lite svårt att säga, men vi kollade en del på Vårgårdahus kostnadsplan och sedan kollade med lite kontakter osv. Det som vi känner är väldigt svårt att beräkna och där det kommer diffa mest i efterhand är schakt o grund, annars har budgeten hållt väldigt bra. Tex med vitvaror så räknade vi ut vad de tskulle kosta om vi beställde de tillval vi ville ha från Vårgårdahus och så jämförde vi om vi trodde vi kunde få det till samma pris eller lägre om vi valde bort det och det kunde vi. Nämnas ska att Andreas jobbar på en golfklubb som byggde nytt klubbhus förra året och att han därifrån har en hel del kontakter som vi utnyttjat vid vårt eget bygge.
Angående 3-skiktsväggarna så valde vi till detta i ett tidigt skede, det var nog bland de första justeringarna vi gjorde efter planlösningen. Vi valde då även till 2.60 i takhöjd för att få lite mer rymd. Kul att se att det är andra än våra bekanta som är inne på vår blogg! Lycka till med husbygget!